Rechter stelt SVB in gelijk

door Marinio Balsemhof
PARAMARIBO — De kortgedingrechter heeft maandag bepaald dat de leden van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) die vanavond in de VOS een algemene leden vergadering wilden beleggen om het bestuur af te zetten, daar niet toe bevoegd zijn. Dat zegt SVB-ondervoorzitter Dayansankar Mathoera aan . “Nee ze mogen geen vergadering houden. De bestuursverkiezing wordt op 27 augustus gehouden”, aldus het bestuurslid.  
De SVB had nadat de leden een alv hadden uitgeschreven, met als agendapunt afzetting van het bondsbestuur, een zaak ingediend bij de rechter om de vergadering te voorkomen. Zij achtten de alv niet rechtsgeldig en zijn hierbij in het gelijk gesteld door de kortgedingrechter. Mathoera zegt dat de bond zoals beloofd eind augustus de verkiezing zal organiseren.
De partijen hebben nu de kans om hun propaganda te voeren om de leden te overtuigen om hen op 27 augustus aan hun zijde te krijgen. Het bestuurslid vertelt ook dat de Wereldvoetbalbond (Fifa) in die tussentijd een delegatie naar Suriname zal afvaardigen om met alle belanghebbenden te praten.