Recherche Paramaribo brengt klaarheid in inbraak zaak overheidskantoor; twee verdachten in verzekering gesteld

De militair Romario A. en zijn kompaan Denilson M. die twee diefstallen in de eerste en tweede week van juni hebben gepleegd bij een overheidskantoor aan de Wagenwegstraat, zijn respectievelijk door de Recherche van de Militaire Politie en leden van de Recherche van Paramaribo aangehouden.

Twee medewerkers werkzaam bij dit overheidskantoor deden op maandag 6 en vrijdag 10 juni aangifte ter zake diefstal middels braak, waarbij twee kantoorruimten overhoop waren gehaald. In de periode van vrijdag 3 en maandag 6 juni zijn uit de eerste kantoorruimte een kamer ijskast en een printer weggenomen.Uit de tweede kantoor ruimte zijn in de periode van donderdag 9 op vrijdag 10 juni, vijf computers met monitoren, een defecte computerkast, kantoorbenodigheden en een dispenser buitgemaakt.  

Bij een ingesteld onderzoek door de rechercheurs van regio Paramaribo, werd een militair die de wacht hield op beide dagen van de diefstal middels braak in beeld gebracht. Dit deel van het onderzoek werd direct overgedragen aan de Militaire Politie. Na de aanhouding van de militair op donderdag 16 juni, kwam de verdachte Denilson M. eveneens in beeld. Hij werd op maandag 20 juni door de rechercheurs van Paramaribo opgespoord en aangehouden. Denilson heeft bekend samen met de militair de strafbare feiten te hebben gepleegd.

Op het woonadres van Denilson werden enkele van de buitgemaakte goederen terug gevonden en in beslag genomen. Op zijn aanwijzing werden de rest van de goederen die reeds verkocht waren aan twee helers terug gevonden.

Denilson en de militair Romario zijn hangende het strafrechtelijk onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de twee helers na verhoor zijn heengezonden.

De Recherche van Paramaribo zet het onderzoek in deze zaak samen voort met de de Recherche van de Militaire Politie.

Recherche Paramaribo brengt klaarheid in inbraak zaak overheidskantoor; twee verdachten in verzekering gesteld Korps Politie Suriname.