RBTP houdt drie verdachten van beroving aan

In korte tijd heeft het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) drie verdachten aangehouden die een vrouw woensdag hadden beroofd op het parkeerterrein van Popki dyari aan de Zwartenhovenbrugstraat. De verdachten Quincy T. (30), Denzel P. (20) en Randy D. (23) zijn respectievelijk op woensdag 14 en donderdag 15 september op diverse locaties opgespoord en aangehouden.
Het drietal maakte een tas inhoudende een groot geldbedrag en een halsketting van geel metaal buit, meldt de politie Public Relations. De benadeelde had haar voertuig op het terrein geparkeerd voor het doen boodschappen. Bij terugkeer stapte zij in haar auto en bracht de voorruiten omlaag. Op dat moment werd haar halsketting door een man weggerukt.

Toen zij achter deze man wilde gaan, zag zij dat een andere crimineel via het andere portier haar handtas pakte. De vrouw schreeuwde om hulp, waardoor de verdachten het hazenpad kozen, naar de richting van de Hogestraat. Ter hoogte van winkel Alginco stapte dit trio in een gereedstaand voertuig dat vervolgens met een hoge snelheid wegreed.
Na speurwerk van het RBTP, werd het vluchtvoertuig in beeld gebracht. De automobilist kon op dezelfde dag in de kraag worden gevat. Zijn twee kompanen werden gisteren op verschillende locaties aangehouden en overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

De verdachte Quincy T. was eerder ingesloten voor diefstal middels braak en was op 5 september in vrijheid gesteld. Hij wordt ook in verband gebracht met andere berovingen en inbraken. De buit is nog niet achterhaald. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten in verzekering gesteld.