RBTP houdt drie verdachten ter zake beroving aan

De 30-jarige verdachte Quincy T., Denzel P. Alias “Tromp” (20) en de 23-jarige Randy D. zijn respectievelijk op woensdag 14 en donderdag 15 september door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) op diverse locaties opgespoord en aangehouden.

Het drietal heeft op woensdag 14 september op het terrein van Poptjie Djarie aan de Zwartenhovenbrugstraat een jonge vrouw beroofd van een tas inhoudende een grootgeldbedrag en een halsketting van geel metaal. De benadeelde had haar voertuig op het terrein van Poptjie Djarie geparkeerd voor het doen boodschappen. Bij terug keer stapte zij in haar auto en bracht de voorruiten omlaag. Bij die gelegenheid werd haar halsketting van geel metaal door een manspersoon weggerukt. Toen zij achter deze manspersoon wilde gaan, zag zij dat een andere manspersoon via het andere portier haar handtas inhoudende een groot geldbedrag in SRD wegnam. De benadeelde schreeuwde om hulp, waardoor de verdachten het hazenpad kozen, naar de richting van de Hogestraat. Ter hoogte van winkel Alginco stapte dit trio in een gereed staande voertuig dat vervolgens met een hoge snelheid wegreed.

Na intensief speurwerk van het RBTP, werd het vluchtvoertuig in beeld gebracht. De automobilist kon op dezelfde dag door het RBTP in de kraag worden gevat. Zijn twee kompanen werden op 15 september op verschillende locaties aangehouden en overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. De verdachte Quincy was eerder reeds ingesloten voor diefstal middels braak en was op 5 september in vrijheid gesteld. Hij wordt ook in verband gebracht met andere berovingen en inbraken. De buit is nog niet achterhaald.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten in verzekering gesteld.

RBTP houdt drie verdachten ter zake beroving aan Korps Politie Suriname.