Randall Haakmat Centraal Amerikaans- en Caribisch bodybuildingkampioen

“Woorden schieten mij tekort but we did it!” klinkt een opgetogen Randall Haakmat. De bodybuilder plaatste Suriname vrijdagavond op de kaart met zijn hoofdprijs tijdens de Centraal Amerikaanse- en Caribische kampioenschappen op Barbados. Haakmat werd kampioen in de Classic Physique-klasse. Het evenement dat in Saint Michael plaatsvond is één van de activiteiten op de jaarkalender van de Internationale Bodybuilding en Fitness Federatie (IFBB).
De naam en foto’s van Haakmat prijken daarom samen met die van de winnaars van de overige categorieën op de officiële socialmediakanalen als regionaal kampioen van zijn klasse. De Surinaamse bodybuilder is in de wolken. “Ik mag mezelf met trots Centraal Amerikaans- en Caribisch kampioen Classic Physique noemen”, aldus Haakmat. “Ik wil een ieder bedanken die mij gaandeweg heeft bijgestaan. Het was niet makkelijk, maar we hebben het gedaan.”
De regionale titel was overigens niet de enige prijs die hij mocht vieren. Haakmat sloeg twee vliegen in één klap want door kampioen te worden sleepte hij ook zijn pro-card in de wacht. Hij is daardoor profbodybuilder.
Naast Haakmat werden zaterdag ook andere kampioenen gekroond. Dwayne George van Antigua en Barbuda werd Classic Bodybuilding-kampioen, Zaneena Khan Lutchman van Trinidad en Tobago werd Womens Physique-kampioen, Natasha Jones van Barbados werd Bodyfitness-kampioen terwijl Deborah Christell Marin Palomares uit Mexico de titel opeiste in de Artistic Fitness klasse.
Naast Haakmat zijn er nog meer Surinaamse atleten voor wedstrijden op Barbados. De volledige Surinaamse delegatie bestaat uit bestuurslid Chairmé Haakmat-Konigferander en de atleten Haakmat, Fabian Wehl, Soepe Koese, Eddy Wilson en Militia Galimo. Xenne Fernandes en Rafael Kromokarijo hebben zich vanwege persoonlijke redenen teruggetrokken voor deelname. Wilson, Koese, Wehl en Galimo doen mee aan de Roger Boyce Elite Pro wedstrijden op het onderdeel Bodybuilding Open. Galimo doet mee in de Wellness categorie.