Ramdin: “Ik zal niet in herhaling treden over zaken die al aan de orde zijn geweest”

Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking is alles al duidelijk uitgelegd over New Surfin en HSPG. Er valt niets meer uit te leggen over deze twee onderwerpen. “Er is geen sprake van een schandaal binnen de regering. Wij hebben alles gedaan wat er van ons verwacht werd. Ik ga niets opnieuw uitleggen aan de samenleving”, zegt minister Ramdin.
Alhoewel de minister niets heeft tegen het protest tegen de regering-Santokhi, zegt hij dat protesteren niets nieuws is. Volgens de buitenlandminister is hij blij dat de samenleving haar misnoegen op een vreedzame manier uit. De bevolking uit haar gevoelens over zaken die misgaan binnen de regering. Volgens Ramdin moeten wij niet blijven herhalen wat er is gebeurd, maar werken naar een beter Suriname. De regering zal er alles aan doen om de situatie te normaliseren.
Geen deuk binnen de regeringVolgens Ramdin is er helemaal geen deuk in de regering. Hij geeft aan dat de minister van Financiën en Planning Armand Achaibersing niets heeft ondertekend, met betrekking tot het fraudeschandaal. De minister van Financiën heeft een verantwoordelijkheid die hij niet uit de weg gaat.
Volgens Ramdin zijn er nog steeds gesprekken gaande met investeerders en het IMF. Bestuurlijke instabiliteit is iets dat de regering nu niet nodig heeft. Volgens Ramdin weet de president precies wat hij moet doen.
De regering wil de samenleving tegemoetkomen. Dit bewijst de daden van de regering, namelijk dat ze vrede wil sluiten met de samenleving.