‘Ramadhin roept artsen op hun verantwoordelijkheid niet te vergeten’

De artsen van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), zijn sinds woensdag 16 november in actie. De RGD-artsen hebben kenbaar gemaakt, het financieel niet langer vol te kunnen houden, en zijn genoodzaakt de dienstverlening voor de samenleving in te korten. De poliklinieken zijn open van 8uur tot 10 uur s’ morgens en de middagdiensten vallen uit. Dit omdat ze al langer dan zes maanden hun wensenpakket 2022 hebben ingediend bij de directie, waarin ze onder andere een loonsverhoging van 50 procent eisen, doch zeggen ze tot op heden geen antwoord te hebben ontvangen.
Volgens Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid en de directie van RGD is er geen enkele dringende reden het werk bij de RGD neer te leggen. Ramadhin zei dat er geen arbeidsconflict is, om het werk in deze vorm te stoppen.
Ramadhin benadrukte dat er te snel gegrepen wordt naar het actiemodel. Volgens hem is er nog genoeg ruimte om zaken te bespreken. “We kunnen uit alle problemen komen. Helaas kiest men ervoor gelijk over te gaan tot actie, terwijl we feitelijk gewoon op het pad van dialoog kunnen blijven. Om gelijk over te gaan tot actie, is geen manier hoe je zaken oplost.”
Ramadhin zei dat de regering altijd bereid is te praten met diverse groepen om te komen tot oplossingen. “De regering heeft nooit gezegd dat ze niet wil praten. We praten altijd, maar je kunt niet met een mes op de keel aanvangen. Wil je praten, dan moet je wel die actie opheffen. Als we echt niet eruit kunnen komen, mag je dan alles doen”, aldus Ramadhin.
Hij riep de artsen op hun verantwoordelijkheid niet te vergeten. Ramadhin haalde ook aan, dat de medici op hem als gezondheidsautoriteit, en als overheidsvertegenwoordiger mogen rekenen, en dat hij er alles aan zal doen, om eerlijk aan te geven, wat de mogelijkheden zijn om zich hieraan aan te passen.
Het ministerie van Volksgezondheid zal trachten een middenweg te vinden tussen de twee partijen, zodat de samenleving niet de dupe wordt.
The post ‘Ramadhin roept artsen op hun verantwoordelijkheid niet te vergeten’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname