Ramadhin: Geen reden tot bezorgdheid lichte toename Covid

13 May, 13:30

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft in De Nationale Assemblee vandaag meegedeeld dat er een lichte toename is van Covid-19 gevallen. Er is volgens hem geen reden tot bezorgdheid. Nog steeds gaat het om Omicron die sinds december in Suriname is geconstateerd. Omicron is zeer besmettelijk maar de ziekte verloopt mild. Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Dew Sharman, kaartte deze kwestie aan. Hij wilde informatie van de minister.

Het ministerie had verwacht dat het aantal gevallen zou stijgen door de versoepeling van de maatregelen, waarbij er ook geen beperkingen meer zijn voor samenscholing. Ramadhin benadrukte dat vaccineren nog steeds het belangrijkste is besmettingen tegen te gaan. Dit wordt ook aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie. De vaccinatiebereidheid is ook laag. Er kan nog steeds op diverse posten worden gevaccineerd. Er zijn voldoende vaccins beschikbaar.

Er is een algemene instructie gegeven aan de zorgsector dat niet iedereen met griepverschijnselen getest hoeft te worden. Alleen wanneer de griepverschijnselen verergeren worden mensen geswabt. Covid-19 is uitgefaseerd en is onderdeel van het beleid. Mensen die ernstige verschijnselen hebben, kunnen zich normaal aanmelden bij diverse swabposten. Indien de situatie zal verslechteren, zal deze kwestie worden besproken met De Nationale Assemblee. Volksgezondheid krijgt de rapportages en monitort de situatie.

Advertenties

Friday 13 May
Thursday 12 May
Wednesday 11 May