Radj Oedit uitgeleverd en aangehouden

De Surinaamse ondernemer Radj Oedit,  die door de kantonrechter in ons land bij verstek tot veertien jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf was veroordeeld wegens grootschalige handel  in drugs, is deze week door Nederland aan ons land uitgeleverd en bij aankomst te Zanderij, gelijk aangehouden en in verzekering gesteld.
Oedit wist eind maart 2018 uit handen van de justitie te blijven door gewoon via de Johan Adolf Pengel Luchthaven naar Nederland te reizen. Oedit vluchtte het land uit, nadat er in zijn rijstveld te Saramacca, dat voorzien was van een geasfalteerde landingsbaan, een Cessna met 488 kilo drugs (cocaïne) door veiligheidseenheden werd onderschept.
Oedit weigerde vrijwillig naar Suriname terug te keren en verklaarde, dat hij voor medische behandeling in Nederland diende te vertoeven. Hij nam zelfs een advocaat in de hand om zijn verblijf wegens medische redenen te onderbouwen en zo uitlevering aan de Surinaamse justitie, zo lang mogelijk te voorkomen. Het gelukte Oedit jaren achtereen op deze manier uit handen van onze justitie te blijven. De Nederlandse justitiële autoriteiten hebben uiteindelijk wel besloten op het verzoek van Suriname tot uitlevering van Oedit over te gaan en hem alsnog op het vliegtuig richting ons land te zetten.
The post Radj Oedit uitgeleverd en aangehouden .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname