Pur a stekker

De protesterende menigte wil dat de regering aftreedt. Vandaag werd voor het Kabinet van de Vicepresident geroepen: ‘pur a stekker!’ De samenleving heeft totaal geen vertrouwen meer in deze regering en voelt zich voor de gek gehouden. De menigte bleef maar vragen aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk om de samenwerking in de coalitie te stoppen.
De verschillende functies van first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en Leo Brunswijk moeten per direct teruggedraaid worden. Vp Brunswijk gaf eerder op de dag aan dat het zal gebeuren binnen 24 uur. De vp zal er alles aan doen om te werken aan de eisen van de samenleving. Hij kan echter niet beloven dat de first lady haar functies zal neerleggen. Maar er wordt geluisterd naar het volk, aldus de vp.
Volgens de trekkers van de protestactie worden diverse leden bedreigd met hun leven, omdat ze protesteren. Maar ook personen die werken op overheidskantoren, worden bedreigd. Volgens de vp zal niemand bedreigd worden. De samenleving maakt nu gebruik van het democratisch recht en zij mogen daarin niet gehinderd worden.
Marleen Cameron als een van de trekkers van de protestactie gaf aan thuis bedreigd te worden door eenheden vanuit de regering. De vp benadrukte dat niemand zich onveilig hoeft te voelen in de samenleving. “Suriname is een veilige natie en niemand zal dit veranderen,” aldus de vp.