Protestdemonstratie tegen regeringsbeleid

Burgers zullen zich vandaag om 10.00 uur verzamelen op het Onafhankelijkheidsplein om te protesteren tegen het beleid van de regering. Verschillende personen als Dave van Aerde, Sergio Gentle, Mielando Atompai, Marleen Cameron en Maisha Neus hebben het volk opgeroepen om zich aan te sluiten bij de protestdemonstratie. Verschillende gevallen, waaronder de reçuzwendelzaak, hebben gezorgd voor dit moment, laten de verschillende personen weten.
De ontevreden burgers eisen dat de regering het volk informeert over tal van zaken waar er onduidelijkheid over heerst en er maar geen uitleg komt. Van de reçuzwendelzaak tot de verschillende functies die de first lady bekleedt en waarvoor de statuten van Staatsolie NV gewijzigd moesten worden.
Er heerst ontevredenheid over het friends en family beleid, het in het duister laten van de gemeenschap over zaken die in onderzoek zijn, beloftes die niet worden nagekomen. De personen maken duidelijk, dat ze de almaar stijgende prijzen van producten in de winkels, benzine, nutsvoorzieningen, huishuur meer dan zat zijn.
De ontevreden burgers benadrukken dat iedere keer van het volk wordt gevraagd om de buikriem strakker te trekken, maar moeten tegelijkertijd toezien hoe parlementariërs, friends en family verrijkt worden met gronden en dat SRD 40,9 miljoen van het volk wordt gestolen.
Sergio Gentle schreef op zijn Facebook: “Niemand moet proberen een etnisch tintje te geven aan de protestactie van morgen. Deze actie heeft niets te doen met ras, huidskleur, cultuur, geloof etc. etc. De situatie in het land treft haast iedereen in het land onaangenaam. Slechts een kleine groep mensen die behoort tot de toplaag van de maatschappelijke ladder voelt het niet. Ik sta aan de kant van hen die het voelen. Waar sta jij?”
Er zijn enkele richtlijnen geformuleerd die betrekking hebben op de protestdemonstratie. Zo wordt gesteld dat er aan geen enkele voorzitter van een politieke partij of vakbond de ruimte wordt geven om te proberen de acties te beïnvloeden, vooral die van de gevestigde partijen en bonden niet. Demonstranten moeten zo sportief mogelijk gekleed komen, want ze gaan strijden. Het is en wordt geen modeshow. Demonstranten moeten zoveel mogelijk proberen om niet in partij politieke kleding gekleed te komen.
“We zijn geen politieke beweging en we willen geen politiek tintje aan het protest geven en willen de regeringsgezinde ook geen munitie geven het als zodanig te spinnen.” De ‘struikrovers’ zullen op het vinkentouw zitten teneinde in de menigte te proberen hun slag te slaan, dus zou het bijgevolg goed zijn dat demonstranten die in het bezit zijn van sieraden, hun sieraden het liefst ergens achterlaten op een voor hen veilige plek, en dat ze liever ook niet al te veel geld op zak hebben tijdens die activiteit. Het gebruik van geweld en vandalisme worden niet getolereerd.
“Neem je eten en drinken mee, want het kan even duren! En neem ook je eigen vuil mee terug naar huis. We gaan tonen dat we ook weten hoe het hoort,” aldus de oproep van Cameron.
Aan president Chan Santokhi is gevraagd hoe hij naar het protest kijkt. Hij zegt zelf democraat te zijn. Als er issues zijn wil hij ze zeker bespreken en als er een andere agenda is, wil hij weten wat die is zolang die binnen de grenzen van wet- en regelgeving is.