‘Protestacties zijn laatste stuiptrekking NDP’

Het hoofdbestuur van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), vindt dat Desiré Bouterse, voormalig president en voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), personen, vakbonden en organisaties aanzet om polariserende standpunten in te nemen. Dit omdat Bouterse zijn achterban afgelopen weekend heeft opgeroepen de prostestacties van de Organic Movement te ondersteunen.
VHP-parlementariër Sham Binda, zegt aan de krant, dat het er inderdaad op lijkt dat Bouterse een bijdrage heeft in de protesten die al enkele dagen plaatsvinden. ‘’Er zijn verschillende scenario’s ingezet’’, zegt hij. Ook zit de NDP volgens hem, achter het barricaderen van wegen.
Volgens Binda, zouden we goed naar het kiesstelsel moeten kijken om te weten wat er gedaan moet worden. “De NDP weet dat ze nooit op een normale manier weer aan de macht komt, dus dit zijn de laatste stuiptrekkingen”, zegt Binda. ‘’Mensen raken in grote twijfels. We hebben een laatste groep aan intellectueel kader die is vertrokken naar het buitenland. Wil men dat de laatste groep kader die nog hier is, ook vertrekt uit dit land?”
Binda stelt dat het tijd wordt dat het volk wakker wordt en zaken goed onder de loep neemt. ’’Je moet niet zomaar meelopen met allerlei losse en schreeuwende partijen’’, is zijn advies. “Als men denkt dat Bouterse dit land gaat redden, kan ik u zeggen, geloof mij, als de NDP weer de macht krijgt, wordt dit land leeggeplunderd.”
The post ‘Protestacties zijn laatste stuiptrekking NDP’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname