President ziet af van deelname G20-top in Bali

PARAMARIBO — President Chandrikapersad Santokhi reist niet meer af naar Indonesië voor de G20-top. Dit wegens de huidige binnenlandse ontwikkelingen. Hij zou als Caricom-voorzitter participeren aan deze belangrijke conferentie. Via diplomatieke kanalen wordt het niet meer afreizen van de president in orde gemaakt.  
Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking liet vrijdagavond tijdens een persconferentie weten dat Santokhi het niet gepast vindt om af te reizen gezien de huidige ontwikkelingen in het land. Het staatshoofd was uitgenodigd door Joko Widodo, voorzitter van de G-20 tevens president van Indonesië.
De 17e top van staatshoofden en regeringsleiders van de Groep van 20 zal gericht zijn op het thema “Samen herstellen, Sterker herstellen”. Door de impact van de COVID-19 pandemie op alle aspecten van de samenleving en het gebrek aan capaciteit van veel landen om de crisis aan te pakken, zal Widodo zich voor zijn G20 2022-voorzitterschap richten op drie belangrijke pijlers: wereldwijde gezondheidsarchitectuur, duurzame energietransitie en digitale transformatie. De G20-top wordt op 15 en 16 november gehouden.