President Santokhi trots op Renzo Tjon A Joe

President Chan Santokhi is trots op Renzo Tjon A Joe en zijn prestaties tot nog toe. De Surinaamse zwemmer, is vandaag Nederlands kampioen geworden op de 100 meter vrije slag. Hij verbrak gisteren ook al het nationaal Surinaams record toen hij zilver won op de 50 meter vrije slag.
Om in een veld met zo veel sterren als kampioen te eindigen, is zeker een historische prestatie, zegt het staatshoofd. Dankzij de inzet van onze sporters wordt de wereld steeds meer gewaar van de bijzondere potentie van Surinamers op diverse takken van sport.
Onze topsporters zijn voor ons een grote bron van natie binding en inspiratie. De president feliciteert Tjon A Joe met het behaalde resultaat. “Blijf je inzetten, volg je dromen en heel veel succes verder,” aldus het staatshoofd.
“Nederlands kampioen op de 100 meter vrije slag! Nieuwe PR en Surinaams nationaal record 48.80 na zes jaren! Vijfde beste tijd ooit gezwommen in Nederland,” staat op de Facebookpagina van Tjon A Joe.
Verder is vermeld: “Vandaag was in Suriname ook het slotdag van de Giovanni Linscheer Memorial Swim meet op Oase. Ik heb formatieve ervaringen met die wedstrijd in mijn jeugd opgedaan en was altijd mijn favoriet. We zetten het nu voort in Nederland,” aldus de zwemmer.