President Santokhi reikt ruim 300 grondpapieren uit aan verpleegkundigen

Wereldwijd is gisteren de geboortedag van Florence Nightingale, de Dag van de Verpleging, gevierd. Nightingale wordt in het algemeen beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. In verband met deze bijzondere dag heeft president Chan Santokhi samen met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer ruim 300 grondpapieren overhandigd aan verpleegkundigen, die sinds 2019 een aanvraag hebben gedaan voor een stuk grond.
Met dit initiatief wordt de bijzondere dag in het teken van de zorg herdacht door de regering. Het staatshoofd heeft de merkwaardige prestatie van de verpleegkundigen tijdens de aanhoudende coronapandemie erkend. Daarom is er werk van gemaakt door minister Vorswijk om de aanvragen van de verpleegkundigen in te willigen.
De bewindsvrouw gaf tijdens haar toespraak aan, dat huisvesting een groot vraagstuk is binnen de Surinaamse samenleving. Zij gaf hierbij aan dat het beleid van de regering zodanig is ingericht om de zekerheid binnen dit vraagstuk te garanderen. Er zijn 270 grondbeschikkingen en 93 bereidverklaringen overhandigd aan de verpleegkundigen.
Het staatshoofd heeft hierbij de nadruk gelegd op de belofte die gemaakt werd aan het begin van zijn regeerperiode. “Wij zullen u niet in de steek laten, dus doen wij wat beloofd is”, zei de regeringsleider.
De vertegenwoordiger van de verpleegkundigen, Heliante Bennanon, heeft tijdens haar dankwoord aangegeven ingenomen te zijn met dit bijzonder moment van overhandiging. “Een lang gekoesterde wens van vele verpleegkundigen is in vervulling gegaan. Met deze bewuste stap zal de toekomst van de zorgverlening gegarandeerd zijn”, merkte de zorgmedewerker op. Ook gaf zij aan dat dit bewust moment een bijdrage zal leveren om de kennisvlucht binnen de zorgsector te minimaliseren.
De vp complimenteerde alle verpleegkundigen. “Zie deze toewijzing als een enorme stap in uw leven”, waren de bemoedigende woorden van de regeringsfunctionaris naar de verpleegkundigen toe. Hij drukte deze bijzondere groep op het hart om de toegewezen stukken te aanvaarden. De beschikkingen en bereidverklaringen moeten gefinaliseerd worden.