President Santokhi gaat naar Paraguay

President Chan Santokhi vertrekt vanavond naar Paraguay. Er wordt door demonstranten geroepen dat de president verhinderd moet worden om te vertrekken vanuit de Johan Adolf Pengelluchthaven. Wat de reden van de presidentiële reis naar Paraguay is, is niet bekend. De Communicatiedienst Suriname (CDS) heeft nog geen mededelingen hierover gedaan.
Op dit moment wordt er gedemonstreerd tegen het beleid van de regering-Santokhi. Men is in groten getale afgekomen op de oproep om te demonstreren tegen het regeringsbeleid. “Weg met Chan!”, wordt geroepen en gezongen. Vanuit het Kabinet van de President zijn de demonstreren naar het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) getogen.
De menigte had zich vanmorgen op het Onafhankelijkheidsplein verzameld. De mensen werden toegesproken door onder andere activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet. De menigte is woest. “Dit is meer dan erg”, roepen sommigen. “Da wo dede now”, zegt een man boos. “Hoe moeten we nu overleven? Dit kan niet zo verder”, is de noodkreet van de menigte.
Hoewel het geheel wat rommelig oogt, zit de sfeer compleet met soundtruck er goed in. Bij het Kabinet van de President heeft niemand de actievoerders te woord gestaan. Ook bij het parlementsgebouw is niemand naar buiten gekomen om de actievoerders te woord te staan.
De actievoerders waren ook bij het gebouw van de Centrale Bank van Suriname. Men loopt nu door de binnenstad van Paramaribo.
Na vandaag wordt de protestactie morgenochtend om 10.00 uur voortgezet. De bedoeling is dat men elke dag gaat demonstreren.