President nodigt Organic Movement uit voor dialoog

President Chan Santokhi heeft Organic Movement uitgenodigd voor een dialoog en wel op de meest korte termijn. De president heeft vandaag per brief aan Organic Movement te kennen gegeven dat hij vertegenwoordigers van de organisatie zo spoedig mogelijk wil ontvangen. Organic Movement heeft nog niet gereageerd op het schrijven van de president.
Santokhi bedankt Organic voor het onder de aandacht brengen van enkele kritische issues. Hij schrijft dat de protestacties niet aan de aandacht van de regering voorbij zijn gegaan. Voorts geeft hij aan dat hij ingenomen is met het feit dat de protestacties op een vreedzame en ordelijke wijze zijn verlopen.
De president stelt echter dat ook signalen zijn ontvangen en “concrete, niet aan uw actie gerelateerde onwettelijke activiteiten worden ondernomen, welke niet bevorderlijk zijn voor het vreedzame proces van demonstraties.”
President Santokhi heeft begrip voor de aan de orde gestelde issues. “De door u aan de orde gestelde issues zijn belangrijk en behoeven alle aandacht. Elke regering, gedurende haar termijn, ervaart momenten waarop, geïnspireerd door acties zoals de uwe, bepaalde besluiten en beleidsaanpassingen dienen te worden genomen”, aldus de president in zijn brief aan Organic Movement.
Lees hier de brief van de president (.pdf)