President lanceert vernieuwde overheidswebsite Gov.sr

De burger staat centraal. Dat is het uitgangspunt van de overheidswebsite Gov.sr, die in een nieuw jasje is gestoken. President Chan Santokhi heeft vrijdag middels een ‘druk op de knop’ de website gelanceerd. Het staatshoofd werd bij deze gelegenheid vergezeld door first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry.
Het betreft de technische launch – die plaatsvond in het perscentrum van het Kabinet van de President – en is tevens de eerste fase van het project. De nieuwe Gov.sr moet uiteindelijk maandag 18 juli 2022 reeds online te bereiken zijn voor de samenleving.
Een blik van de vernieuwde overheidswebsite Gov.sr. Beeld: CDSHet project heeft zes maanden in beslag genomen en is een initiatief geweest van het onderdirectoraat e-Government. Onderdirecteur Prewien Ramadhin spreekt van een complexe onderneming. “Een complex project, waarbij alle 17 ministeries betrokken zijn geweest samen met het Kabinet van de President, Kabinet van de Vicepresident, het Instituut van de First Lady en de Communicatiedienst Suriname. Een diversiteit met uitdagingen. Ik ben trots op eenieder”, aldus de functionaris.
Na de launch zijn zowel president Santokhi als first lady Santokhi-Seenacherry door de nieuwe website gegaan. Beeld: CDSDe nieuwe Gov.sr biedt meer dan de voorgaande. Het is naar wens van de regering gebouwd op basis van de burger als centraal punt. De website is vooral gebruiksvriendelijk. Nieuw is het Burgermeldpunt, waar burgers de overheid gemakkelijk kunnen bereiken voor het verschaffen van informatie en stellen van vragen. Waar nodig zal de centrale desk de binnengekomen meldingen doorgeleiden naar de juiste instantie. Een trackingsysteem, die tijd en aanpak laat zien, zal ook dienen om overheidsdiensten te verbeteren.
Onderdirecteur Prewien Ramadhin spreekt van een complexe onderneming. Beeld: CDSVerder biedt Gov.sr haar eerste e-services aan middels online formulieren. Men kan zich registreren voor bijvoorbeeld de aanvraag van een dienstverlening of goedkeuring natrekken.
Ook de webbeheerders Dionne Sumter en Samuel Jabini van de voorlichtingsafdelingen van respectievelijk de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en van Justitie en Politie, zijn tevreden met de nieuwe overheidswebsite. Foto: CDSNa de launch zijn zowel president Santokhi als first lady Santokhi-Seenacherry door de nieuwe website gegaan. Zij zijn ook de mening toegedaan dat de dienstverlening van de overheid efficiënter moet geschieden. Het staatshoofd en de first lady lieten hun tevredenheid blijken en kijken uit naar de volgende fasen van Gov.sr.
De nieuwe Gov.sr moet uiteindelijk maandag 18 juli 2022 reeds online te bereiken zijn voor de samenleving. Foto: CDSOok de webbeheerders Dionne Sumter en Samuel Jabini van de voorlichtingsafdelingen van respectievelijk de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en van Justitie en Politie, zijn tevreden met de nieuwe overheidswebsite. De twee departementen zullen binnenkort ook onlinediensten bieden aan de samenleving.