President gaat niet meer naar Paraguay

President Chan Santokhi zou naar Paraguay gaan voor deelname aan de Mercosur en Prosur summit. De president heeft besloten niet meer te gaan omdat dringende nationale issues zijn aandacht nodig hebben.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking bevestigt tegenover Suriname dat het afreizen van de president is afgeblazen. Ramdin die uitlandig is, keert ook terug nu de president niet meer afreist.

“Er zijn issues die aandacht van de president vragen. Al was het bezoek aan Paraguay kort. Hij zou drie dagen wegblijven”, zegt Ramdin.

De woordvoerder van de president, Alven Roosveld, meldt dat brandende issues op nationaal vlak altijd prioriteit hebben  boven de internationale betrekkingen. De president laat weten dat in zijn streven om het macro-economisch welzijn van het land te garanderen altijd ruimte gelaten zal zijn voor welvaart op meso- en microniveau. Het welzijn en bovenal de toekomst van de Surinaamse staatsburgers staat immer centraal. Op basis daarvan blijft de president in het land en werkt aan het oplossen van de gerezen uitdagingen. ¨Suriname eerst¨, is nog steeds het adagium!