“Post geen pakketten voor vreemden”

De politie waarschuwt burgers steeds weer om geen pakketten te posten voor derden of vreemden naar het buitenland. Onlangs is de 23-jarige Sandro P. door leden van de afdeling Narcoticabrigade op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. In februari dit jaar bood hij een postpakket aan ter verzending naar het buitenland. Tijdens controle van de douanerecherche werd er 60 gram cocaïne in de doos aangetroffen.
Het verderfelijk spul zat in vruchten verborgen, waarna de doos werd overgedragen aan de Narcoticabrigade. De verdachte werd vervolgens meermalen op zijn woonadres opgespoord, maar niet aangetroffen. Op 13 juni meldde hij zich op het politiebureau aan en werd direct aangehouden. Bij de voorgeleiding heeft hij aangegeven de doos voor een onbekende man te hebben gepost. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Sandro in verzekering gesteld.
Verder worden reizigers op het hart gedrukt om niemand te vertrouwen. “Neemt u geen pakketten van derden mee om af te geven aan vrienden, kennissen of familie in het buitenland. Niemand is te vertrouwen, dus laat u zich door geen enkel financieel aanbod misleiden of overhalen. Zo komt u niet problemen en bespaart u zichzelf alle leed en ellende,” meldt de afdeling Public Relations van de politie.