Politietop Regio Midden in spoedoverleg bijeen – Aandacht voor berovingen in Brokopondo

De politietop van Regio Midden van het Korps Politie Suriname is zondag 18 september voor spoedoverleg bijeen geweest, zo meldt het korps. 
Tijdens het spoedoverleg zijn diverse veiligheidsissues in het werkgebied van Regio Midden besproken en zijn er instructies gegeven door de Directeur Operaties, Commissaris van politie Bryan Isaacs aan de politietop van Regio Midden. 
In het kader van het Zero Tolerance veiligheidsbeleid zal de aansturing van de handhavingstaken van de politie in Regio Midden strakker worden uitgevoerd. 
De berovingen in het Brokopondo gebied zijn ook besproken. Analyse resultaten van de berovingen in het Brokopondogebied, laten zien dat onder meer ruw goud in bijna alle gevallen wordt buitgemaakt bij de slachtoffers. De politie werkt met man en macht om deze zaken op te helderen en de verdachten in te rekenen.
Er zal ook kordaat worden opgetreden tegen de vergunninghouders van winkels die na 23 uur nog open zijn alsook de houders van Suribet shops die tot laat in de avond open zijn, aldus de politie.
De politie doet een dringend beroep op de samenleving, om alert te zijn en de politie zo spoedig mogelijk te melden bij het constateren van ongeregeldheden.
Informatie kan worden doorgespeeld aan het Command Center via het verkorte telefoonnummer 115 of het dichtstbijzijnde politiebureau. Daarbij is van belang: signalement beschrijving, kenteken nummer van voertuigen, type en kleur van de voertuigen of alle andere informatie die kan leiden tot het zichtbaar maken van verdachten, opsporen en aanhouden. De politie rekent op de hulp en medewerking van de samenleving.