Politie voert ordehandhaving in binnenland op

De criminaliteit in het binnenland zal hard worden aangepakt. Er is zondag een spoedoverleg geweest met de directeur Operationele Diensten, commissaris van politie Bryan Isaacs en Regio Midden. Op de vergadering waren aanwezig verschillende toppolitiefunctionarissen van de onderzoek, recherche en opsporingsdiensten van het gewest.

Preventief én repressief is de politie voorbereid om de criminaliteit in het binnenland aan te pakken. Het Zero tolerance beleid zal in het gehele land worden voortgezet. Tijdens het spoedoverleg zijn de veiligheidsissues in Regio Midden besproken en zijn er instructies gegeven aan de politietop van Regio Midden, meldt de afdeling Public Relations.

De berovingen in het Brokopondo gebied zijn ook besproken. Analyse resultaten van de berovingsgevallen laat zien dat onder meer ruw goud bij haast alle gevallen worden buitgemaakt van de slachtoffers. De politie werkt met man en macht om deze zaken op te helderen en de verdachten in te rekenen.
Er zal eveneens kordaat worden opgetreden tegen de vergunninghouders van winkels die na 23 uur nog open zijn. Dit geldt ook voor de houders van Suribet shops die tot laat in de avond nog hun deuren openhouden.De politie doet een dringend beroep op de samenleving, om alert te zijn en de politie zo spoedig mogelijk te melden bij het constateren van ongeregeldheden. Informatie kan worden doorgespeeld aan het Command Center via 115 of het dichtstbijzijnde politiebureau. Daarbij is van belang: signalement beschrijving, kentekennummer van voertuigen, type en kleur van de voertuigen of alle andere informatie die kan leiden tot het zichtbaar maken van verdachten. De politie rekent op de hulp en medewerking van de samenleving.