Politie treedt hardhandig op, drie demonstranten gearresteerd

De politie heeft zojuist hardhandig opgetreden op het oude Vlaggenplein tegenover het gebouw van De Nationale Assemblee, alwaar demonstranten bezig waren met het opzetten van hun tenten om daar te bivakkeren. De sfeer werd erg grimmig toen de politie met het afbreken van de tenten begon en er daardoor zelfs vechtpartijen ontstonden.
De actievoerders werden gesommeerd de tenten te ontruimen. Nadat zij dat weigerden te doen, begonnen politiemanschappen de tenten af te breken. Het liep al snel uit de hand. De actievoerders raakten verhit, er ontstonden gevechten waarbij er werd gevochten en gestoten.

De drie arrestanten werden hardhandig afgevoerd en in een politiebus gegooid. Een arrestant werd zelfs in een wurggreep gehouden. Onder de arrestanten bevinden zich volksstrijder Raoul Abdoelrahman, de ‘man van de straat’ en een andere persoon waarvan de identiteit niet bekend is.
Op vragen van Suriname Go wie de leiding heeft bij de politieactie werd geen antwoord gegeven. De pers werd verhinderd haar werk te doen.