Politie treedt hardhandig op bij nachtprotest

De Organic Movement hield gisteren samen met haar achterban, een nachtprotest in de binnenstad. De politie was daarbij genoodzaakt hardhandig op te treden tegen drie burgers bij het Vlaggenplein. Het drietal had tenten opgezet, maar dit mag alleen als er vanuit het Kabinet van President en de districtscommissaris toestemming hiervoor verleend is. Justitiële autoriteiten deden de plek aan om de mensen van het plein te verwijderen. Het drietal werd verzocht de tent af te breken en begon daarop te schelden, waarna het drietal hardhandid werd aangepakt en afgevoerd. Rondom het protest ontstond er een zeer chaotische situatie.
De demonstranten trokken zich terug op het Kerkplein en werden daar door de twee van de leiders van de Organic Movement Raoul Hellings en Sergio Gentle, opgeroepen om kalm te blijven. Aan de achterban werd uitgelegd, dat het verboden is op het Onafhankelijkheidsplein te bivakkeren. Gentle ging in op het gesprek dat eerder op de dag met de president had plaatsgevonden.
De Surinaamse Politiebond was door de president uitgenodigd om brandende zaken waarmee de bond te kampen heeft, te bespreken. Gentle en Hellings benadrukten, dat het niet over het protest ging, zoals er beweerd wordt.
Hellings riep de samenleving op om de strijd die gevoerd wordt, te komen ondersteunen. ‘’Deze mensen hebben geen hart. Het doet ze niks dat mensen niet te eten hebben. Ze doen alsof ze niet begrijpen waar het om gaat‘’, stelde Hellings. Hij benadrukte dat de politie er is om de mensen te begeleiden, omdat er tussen de demonstranten ook ordeverstoorders zijn.
The post Politie treedt hardhandig op bij nachtprotest .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname