Politie neemt vijf illegale vuistvuurwapens in beslag

In de eerste twee weken van januari heeft de politie vijf illegale vuistvuurwapens in beslag genomen. Er zijn in de periode 2 tot en met 15 januari landelijk 250 verdachten aangehouden, waarvan 146 in verzekering zijn gesteld. Het gaat om ernstige verdenkingen zoals geweldsdelicten, inbraken, berovingen, overvallen en zedendelicten. In die periode zijn 167 strafdossiers verzonden naar het Openbaar Ministerie.
Landelijk zijn er 150 roadblocks gehouden. De politie gaat onverkort door met de handhaving om het veiligheidsgevoel in de samenleving te verhogen.
Overzicht 2 tot en met 15 januari 2023. Foto: KPS“Als politie gaan we moedig door met de criminaliteitsaanpak, zonder aanzien des persoon,” laat de directeur Operaties, Commissaris van Politie, Bryan Isaacs optekenen. De politie wordt ondersteund door het Nationaal Leger en andere veiligheidsdiensten.
Het Korps Politie Suriname rekent op de samenleving om informatie die kan leiden tot opheldering van strafbare feiten en ongeregeldheden met haar te delen via 115 of de dichtstbijzijnde politiepost. Op deze manier levert u een waardevolle bijdrage aan de veiligheid van de samenleving, zegt Isaacs.