Politie-eenheden gebelgd over optreden Brunswijk

De verschillende speciale eenheden van het Korps Politie Suriname (KPS), hebben in een gezamenlijke verklaring aangegeven, zeer ontstemd te zijn over de wijze waarop vicepresident Ronnie Brunswijk, de zaak te Paranam is komen oplossen. Gisteren hebben enkele bewoners uit het dorp ‘Jamaica’ te Paranam, de weg gebarricadeerd. De aanleiding hiervoor, is dat een slachtoffer die vorig jaar onschuldig werd beschoten door de politie, alsnog is komen te overlijden. De familie die ontevreden is over de manier waarop deze zaak is verlopen, besloot na de dood van het slachtoffer, banden en matrassen in brand te steken, en de weg te barricaderen.
De politie kreeg de opdracht de barricade te verwijderen, maar raakte daarbij in gevecht met enkele burgers. Hierbij zou de politie ook zijn bekogeld met flessen en stenen, waarna zij enkele schoten loste. Twee burgers werden daarna afgevoerd. De bewoners pikten dit niet en eisten dat de president of de vicepresident ze te woord kwam staan. De laatstgenoemde begaf zich naar de locatie, waar hij de actievoerders toesprak en op andere gedachten wist te brengen. De politie kreeg daarna de opdracht, zich terug te trekken en de aangehouden mannen vrij te laten.
Volgens de politie was zij daar voor handhaving van orde en rust, maar waren het de burgers die haar bekogelde, waardoor zij genoodzaakt was hardhandig op te treden. Verder kan het volgens haar niet dat zij de opdracht krijgt verdachten terug te brengen, waarbij één van hen door vicepresident Brunswijk als een held werd ontvangen. Volgens haar is de kans groot, dat op deze manier de gemeenschap zich steeds bandelozer tegenover de politie zal gedragen, omdat met deze handeling de aanzet is gegeven.
The post Politie-eenheden gebelgd over optreden Brunswijk .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname