Platform Leerkrachten Binnenland ondersteunt protestactie Organic

Het Platform Leerkrachten Binnenland heeft besloten de protestacties van Organic Movement te ondersteunen. Dit bevestigt de voorzitter van het Platform, Leandro Simson, tegenover Suriname Go. “We hebben besloten om dit te doen omdat er heel veel is te doen voor de onderwijzers en leerlingen in het binnenland,” geeft Simson aan. Hij voegt er wel aan toe dat er vanuit een afstand wordt ondersteund.
Leden van het Platform kunnen niet fysiek aanwezig zijn vanwege de achterstand die de leerlingen hebben opgelopen ten gevolge van de overstromingen en COVID-19, merkt de voorzitter op. Wel geeft hij aan dat de leerkrachten die momenteel in de stad vertoeven zullen deelnemen aan de protestacties en wel fysiek aanwezig zullen zijn.
Simson vertelt dat het ministerie van Financiën en Planning SRD 3 miljoen zou reserveren voor het onderwijs, maar er nog niets van terecht is gekomen. Er is zoveel dat gedaan moet worden voor het onderwijs in het binnenland. “De leerkrachten van O.S. Tepu beschikken nog steeds niet over een toilettengroep met als gevolg dat zij nog niet zijn vertrokken naar hun standplaats, deelt de voorzitter mee.
Vervolgens zijn er ook nog leerkrachten die als gevolg van de overstromingen schade hebben opgelopen en geen ondersteuning hebben gehad wat door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur was beloofd. De leerkrachten wachten al langer dan drie maanden op de toegezegde ondersteuning maar er is nog niets van terechtgekomen. Zij gaan ervan uit dat het ministerie de belofte nog nakomt, aldus Simson.