Plantenkas dependance OW te Kampong Baroe in gebruik genomen

Op het terrein van Openbare Werken (OW) te Kampong Baroe, in het district Saramacca, werd gisteren een nieuwe plantenkas in gebruik genomen. Het initiatief is afkomstig van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van OW. De kas heeft momenteel ongeveer 2000 sierbloemen van verschillende soorten.
OW-minister, Riad Nurmohamed, OGA-directeur Inder Gangabisoensingh en de districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, waren aanwezig bij de opening. Tijdens zijn toespraak benadrukte de OGA-directeur dat Saramacca bekendstaat als een van de schoonste districten van Suriname en dat de groenvoorziening bijdraagt aan een uitnodigende omgeving voor toerisme.
OGA-directeur Gangabisoensingh, OW-minister Nurmohamed en dc Bansi-Durga in de plantenkas. Foto: BIC SaramaccaDe dc gaf aan dat ze blij is met het initiatief en de verdere bevordering van de sierteelt om de verfraaiing van de stad en districten ter hand te nemen. Minister Nurmohamed was tevreden met de manier waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd en riep de medewerkers op om thuis te beginnen met het verfraaien van erven. Hij deed ook een beroep op de medewerkers om met ideeën te komen voor de plantenkas.