Persconferentie KPS over aanpak en resultaten criminaliteitsbeleid

Het Korps Politie Suriname (KPS), heeft op voorstel van de directeur Operatie (DOKPS), commissaris van politie, B. Isaacs een persconferentie gehouden op woensdag 16 november, met als doel de gemeenschap te informeren over de aanpak, resultaten en voortgang van het criminaliteitsbeleid. Aanwezig waren onder anderen het hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC), de hoofdinspecteur van politie C. Dragman en de hoofden van de verschillende gespecialiseerde afdelingen.
Tijdens deze persconferentie hebben de verschillende operationele afdelingen een uiteenzetting gegeven over de inspanningen die zij de afgelopen drie weken hebben gepleegd, waaronder aanpak berovingen, moord, vechtpartijen onder de jeugdigen, seksueel misbruik, overtreding Vuurwapenwet en Wet Verdovende Middelen, frauduleuze handelingen, gevolgd door aanhoudingen en inverzekeringstellingen van verdachten. Daarnaast is er ook informatie gedeeld door middel van statistieken, waarbij het opmerkelijk is dat er 395 aanhoudingen zijn verricht in die drie weken waarvan 186 verdachten in verzekering zijn gesteld. Er werd vervolgens gesproken over de opvallende en de onopvallende surveillance die niet alleen door de interventie-eenheden, maar ook door andere eenheden wordt uitgevoerd.
In het kader van het zerotolerancebeleid dat door het KPS is aangekondigd, zijn er een aantal road blocks uitgevoerd. Ook is er een ‘Most Wanted’ lijst die steeds geactualiseerd wordt.Op de samenleving wordt een beroep gedaan alert te blijven en om elk moment van de dag waar er gevaar dreigt of waarneembaar is, direct de politie te contacten via het Command Center op het nummer 115.
The post Persconferentie KPS over aanpak en resultaten criminaliteitsbeleid .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname