Particuliere lijnbussen rijden normaal met verhoogde bustarieven

De particuliere lijnbussen aangesloten bij de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) rijden vandaag normaal met verhoogde bustarieven. Dit zegt de woordvoerder van de PLO, Rewien Bajnath, tegenover Suriname Go.
Particuliere lijnbushouders hadden gisteren besloten om hun bussen in de garage te houden als protest tegen de bekendmaking van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Het ministerie kondigde aan dat ze streng zou optreden tegen bushouders die zich schuldig maken aan prijsopdrijving want er zou geen sprake zijn van verhoogde tarieven. Deze aankondiging is in het verkeerde keelgat geschoten van de bushouders. “De minister had de controleurs op de buschauffeurs afgestuurd”, merkt Bajnath op en dat maakte de bushouders alleen maar boos.
Naar aanleiding hiervan had de PLO gisteravond een bijeenkomst met minister Albert Jubithana van TCT door tussenkomst van president Chan Santokhi. Na de bespreking zijn zaken opgelost. “Er was in principe niets aan de hand, want de president had de goedkeuring al gegeven aan de PLO om met de nieuwe tarieven te rijden”, zegt Bajnath.
De nieuwe tarieven moesten de afgelopen week al ingaan, maar de TCT-minister had bezwaren daarmee, legt Bajnath uit. De president had de toezegging al gedaan en de minister wilde gewoon moeilijk doen, merkt hij op.
De nieuwe bustarieven zijn vanaf maandag ingegaan. De PLO en de regering zijn overeengekomen dat een deel van het nieuwe tarief door de regering gesubsidieerd wordt.