Parlement vraagt onderzoek naar excessief politiegeweld

NDP-parlementariër Jennifer Vreedzaam, is er niet over te spreken dat de politie zo hardhandig optreedt tegen protesterende burgers. Volgens haar moet er een onderzoek komen naar het excessief optreden van politie tegenover burgers. Dit zei  Vreedzaam gisteren tijdens de openbare vergadering in DNA. “Er is sprake van een ernstige schending van mensenrechten bij het excessief politiegeweld. Ik vraag mij af of het nu een norm is geworden in de samenleving en dat wij in DNA stil hierover zijn”, aldus Vreedzaam.
Zij doelde op een uit de hand gelopen situatie te Paranam, waarbij burgers de weg barricadeerden en de politie met groot machtsvertoon hiertegen optrad. Volgens informatie zouden er schoten zijn gelost, nadat demonstranten de politie met flessen bekogelden. Volgens Vreedzaam is het optreden van de politie tegenover burgers niet correct. “Elk leven is belangrijk en dient gerespecteerd te worden”, aldus Vreedzaam. Ook de kwestie te Brokopondo, waarbij de politie hardhandig zou hebben opgetreden tegen demonstrerende burgers, baart de parlementariër zorgen. Vreedzaam vroeg zich af, waarom het parlement hier stil over is, terwijl het de belangen van het volk moet dienen.
Volgens Vreedzaam, kunnen we bij het optreden niet naar willekeur werken, gezien ieder leven belangrijk is. Vreedzaam zei dat voorkomen moet worden dat ons land binnenkort een politiestaat wordt, waarbij agenten excessief op kunnen treden tegenover  burgers zonder dat er maatregelen tegen hen getroffen worden.
The post Parlement vraagt onderzoek naar excessief politiegeweld .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname