Paramaccaanse gemeenschap wil veilig zijn; verdachte aangehouden

In het Paramaccaans gebied hopen de bewoners dat de rust terugkeert met de aanhouding van de verdachte van de roofoverval middels geweldpleging te Langatabiki. De 41-jarige Misiedjan E., meer bekend als ‘Mola’, is gisteren door de politie aangehouden, zegt districtscommissaris (dc) van dit gebied Osei Jabini, in gesprek met Suriname Go. De aanhouding van deze verdachte wordt gezien als een stap in de goede richting om het veiligheidsgevoel terug te krijgen.
Mola heeft zich op 29 maart dit jaar schuldig gemaakt aan diefstal middels geweldpleging op weg naar Langatabiki. Hij heeft samen met twee anderen een brute roofoverval gepleegd bij een supermarkt.
De weg naar Langatabiki werd enige tijd geteisterd door rovers. Naast het overvallen van voertuigen werden passagiers beroofd van hun waardevolle spullen. Een winkelier is eerder beroofd en doodgeschoten te Snesiekondre.
Dc Jabini is blij met de aanhouding van de rover. Hij gaat ervan uit, dat de rust in het gebied is teruggekeerd in het Paramaccaans gebied. “De politie heeft een beeld van de rovers, die de weg naar Langatabiki en Snesiekondre onveilig maken,” merkt de burgervader op. Volgens hem zijn er al wat tips gegeven over de schuilplaatsen. De zaak is in onderzoek bij de politie, waardoor niet veel informatie kan worden prijsgegeven.
Politiewoordvoerder Milton Bisschop zegt, dat ‘Mola’ als verdachte stond op de interne opsporingslijst van de politie. Hij is door het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) aangehouden en direct daarna overgedragen aan de recherche van Regio Oost.