Panka: Politieke ondersteuning protestacties door NDP is hard

De politieke ondersteuning van de protestacties vanuit de Nationale Democratische Partij (NDP) is hard, bevestigt woordvoerder Ricardo Panka tegenover Suriname. De instructies naar de partijstructuren volgen nog. Er is een ultimatum gesteld door de vakbonden aan president Chan Santokhi. Het ultimatum verloopt woensdag. Het is nog niet duidelijk of de NDP maandag de straat opgaat of na het verstrijken van het ultimatum.

De NDP zegt dat vanaf het aantreden van de regering herhaaldelijk is aangeven dat ze de ruimte moet krijgen om haar werk te doen. De partij besloot de regering kritisch te volgen. De NDP constateert dat het sociaal maatschappelijk en financieel incasseringsvermogen van de samenleving op dit moment totaal is kapotgeslagen.

De NDP kan niet langer voorbij gaan aan de signalen van ontevredenheid binnen de gemeenschap en stelt zich solidair op met de strijd van het volk. Daarom roept de NDP al haar leden, structuren en sympathisanten op om de straatacties fysiek te ondersteunen. De partij zal nadere instructies gebruiken.

De vakbondsleiders onder leiding van Ronald Hooghart en Michael Sallons hebben vrijdag ook politieke leiders opgeroepen om de strijd te ondersteunen. Voor maandag is bij het Vlaggenplein opnieuw een demonstratie gepland.