Pakittow: ‘Grote lamlegging in Suriname kan van toepassing zijn’

De activist Stephano Biervliet alias Pakittow, riep gisteren de samenleving op om vandaag samen met hem te gaan protesteren tegen het beleid van de regering. ‘’Wat er gebeurde bij de Centrale Bank van Suriname, is voor velen de bekende druppel die de emmer doet overlopen”, zei Pakittow gisteren tegen een lokaal medium.
Volgens Pakittow moet de samenleving nu actie ondernemen. De grootschalige fraude die bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) gepleegd is, moet volgens hem zo snel mogelijk opgelost worden. ‘’Een grote lamlegging in Suriname, kan van toepassing zijn’’, zei Pakittow.  Volgens hem kunnen de autoriteiten er dan binnen enkele dagen achter komen, wie het geld heeft gestolen.
Ook de moeilijke situatie waarin veel burgers zitten, baart Pakittow zorgen. ‘’Wat de samenleving nu meemaakt, is vreselijk. Niet elke Surinamer kan dagelijks eten en niet elke Surinamer weet hoe hij maandelijks zijn huishoudelijke spullen, nutsvoorzieningen en of huurhuis moet betalen.’’  Pakittow hoopt op een grote opkomst: ‘’Arbeiders en bedrijven moeten ook meedoen. We moeten het samen doen, we moeten ons ego aan de kant zetten in het belang van Suriname.”
The post Pakittow: ‘Grote lamlegging in Suriname kan van toepassing zijn’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname