PAHO waardeert Volksgezondheid voor HEARTS-initiatief

De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) heeft ter ondersteuning van het HEARTS-initiatief in Suriname op 6 maart enkele Smart televisietoestellen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid. De overhandiging vond plaats op het kantoor van de PAHO door dr. Lilian Reneau-Vernon, PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname.
De items zullen volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid een aanzienlijk positief effect hebben op de kwaliteit en effectiviteit van de inspanningen op het gebied van gezondheidseducatie. Met de hulpmiddelen kunnen de gezondheidsvoorlichters/-werkers video’s en animaties weergeven en toegang krijgen tot onlinebronnen die helpen de informatie beter te begrijpen en te onthouden. Hierdoor kunnen ze gezondheidsvoorlichting geven die effectiever is.
Volgens dr. Reneau-Vernon heeft de PAHO grote waardering voor de inzet van het ministerie van Volksgezondheid voor de uitvoering van het HEARTs-programma in Suriname. De organisatie zal ondersteuning blijven bieden, niet alleen in Paramaribo, maar ook in de verschillende districten.
“We zijn ervan overtuigd dat deze apparatuur zal worden gebruikt om de klinieken verder te moderniseren en audiovisuele informatie over risicofactoren in verband met niet-overdraagbare ziekten te verspreiden”, aldus de functionaris.