OW ontdoet Atjoni en Pokigron van vuil

Openbare Werken (OW) heeft het startsein gegeven Atjoni en Pokigron te ontdoen van afval. De schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd door het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer. Minister Riad Nurmohamed heeft opnieuw een werkbezoek gebracht aan dit gebied in verband met de herdenking van de ondertekening van het Vredesverdrag tussen de koloniale overheid en de Marrons van Boven-Suriname 260 jaar geleden. De Saramaccaanse stam herdenkt op maandag het historische gebeuren. Nurmohamed merkt op dat in de loop der jaren Atjoni een internationale plaats is geworden vanwege de vele toeristen die de plek jaarlijks aandoen. OW werd onlangs uitgenodigd door het dorpsbestuur, waarbij het verzoek werd gedaan een handje mee te helpen om ontwikkeling te brengen naar het betreffende gebied, meldt Communicatiedienst Suriname.

De bewindsman heeft geluisterd naar alle issues die zich afspelen in het gebied, waarna terstond is nagegaan op welke wijze hulp kan worden geboden. Nurmohamed stelde het dorpsbestuur in kennis dat het zelf moet aangeven wat de ontwikkelingsprojecten zijn, zodat deze naar de tafel van de regering kan worden gebracht om na goedkeuring gefinancierd te worden.

Van tijd tot tijd wordt Atjoni chaotisch waardoor er extra veiligheidsmaatregelen genomen zouden moeten worden. Het gaat bij deze om de verkeersveiligheid, veiligheid van mensen en van de bootjes die uitgebreid en opgevoerd dienen te worden. Ingenieurs zijn reeds gestart met het opmaken van ontwerpen, waarbij ook het vuilophaalprobleem in het gebied wordt meegenomen.