Overtollig water richt veel schade aan bij STVS

Het overtollige water dat het gebouw van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is binnengedrongen, heeft veel schade aangericht. Er is de afgelopen dagen met man en macht gewerkt om het water uit het gebouw te krijgen. Water werd geschept, weggepompt en geveegd. Er is nog water dat vanuit beneden komt en dat is nog voelbaar, laat de directeur van STVS, Raoul Abisoina, aan Suriname Go weten.
Er is een voorlopige inventarisatie geweest van de schade, die is aangericht aan onder andere apparatuur. Voorlopig ligt het bedrag rond de US$ 12.000. Abisoina geeft aan dat de schade aan de vloer nog niet bij is berekend. De Raad van Commissarissen heeft een meeting gehad met de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, over de situatie bij de STVS.
Inmiddels is de STVS in de lucht. GOV TV, DNA TV, Asosye TV en TV Binnenland zijn eveneens weer te zien op de beeldbuis. De directie van de STVS heeft haar werkzaamheden weer aangevangen, maar vreest dat het probleem zich weer kan voordoen als het weer heel hard begint te regenen. Abisoina merkt op dat de weersverwachting voorspelt, dat we de komende periode veel regen kunnen verwachten.
De STVS was vanwege de extreme regenval en wateroverlast uit de lucht. De nationale zender heeft water in het gebouw gekregen, waardoor de situatie voor het personeel onveilig was geworden. Vanwege de onveilige en onhygiënische situatie werd het personeel naar huis gestuurd.
Niet alleen de STVS, maar ook ABC Radio en Televisie waren uit de lucht vanwege de enorme regenval. ABC liet toen weten, dat het water zelfs het gebouw was binnengesijpeld. De reguliere radio- en televisie-uitzendingen waren hierdoor compleet ontregeld. Uit voorzorg had ABC de zenders (de kanalen 4.1 en 4.2 van de televisie) uit de lucht gehaald.