Overige veiligheidsbonden hebben niets te klagen over minister Amoksi

De woordvoerder van het Voorzitterscollectief van de veiligheidsbonden van Justitie en Politie tevens voorzitter van de bond bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren, Max Breinburg, zegt in gesprek met Suriname Go dat er dankzij minister Kenneth Amoksi heel wat zaken zijn gerealiseerd. Zo geeft hij aan dat mede door inspanningen van Amoksi een aantal bevorderingen hebben plaatsgevonden bij het Korps Politie Suriname (KPS).
Gisteren gaf de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atompai, aan dat de algemene ledenvergadering (ALV) heeft bepaald dat zij het vertrouwen in minister Amoksi opzeggen.
Breinburg haalt aan dat er binnen collectiefverband hierover nog niet is gesproken. Hij kan dus geen ja of nee zeggen. “De heer Atompai is autonoom, als hij als voorzitter de samenwerking met de minister opzegt is dat voor de Surinaamse Politiebond.”
De woordvoerder van het veiligheidsbondencollectief geeft ook aan dat de rest van de bonden bij de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), het Korps Brandweer Suriname (KBS) en het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) tot nu toe niets te klagen hebben over minister Amoksi.
Atompai gaf ook aan dat de SPB niet zal toelaten dat represaillemaatregelen getroffen zullen worden tegen de leden Raoul Hellings en Sergio Gentle.
De ALV is tot donderdag 12.00 uur geschorst. Intussen zullen de besluiten in een brief kenbaar worden gemaakt aan president Chan Santokhi. Indien uiterlijk donderdag vóór de ALV de minister niet is ontheven, zal de SPB in staking gaan