Organic Movement blijft bij haar standpunt: ‘Eerst eisen inwilligen, daarna dialoog’

De Organic Movement heeft gisteren tijdens een persconferentie, haar eisen duidelijk gemaakt. De leiders van de beweging (Maisha Neus, Sergio Gentle, Raoul Hellings) deelden mee, dat verschillende organisaties pogingen hebben gedaan te bemiddelen tussen de regering en de groep, doch zij blijven erbij, dat eerst drie van hun eisen ingewilligd dienen te worden. Pas daarna wil de groep in dialoog gaan met de regering.
‘’We zijn bereid in dialoog te gaan, maar pas als de president eerst drie van onze eisen inwilligt. Wij hebben het pad van dialoog op geen enkel moment afgezworen‘’, benadrukte Hellings. ‘’Het is te vaak voorgekomen, dat de regering zich niet heeft gehouden aan haar woord, daarom willen wij alvast van alle eisen er tenminste drie ingewilligd zien‘’, vervolgde Hellings. Het gaat onder andere om het terugdraaien van de benoemingen van friends and family en het aanpakken van de corruptie.
Neus stelde dat de andere eisen nog recht overeind staan, te weten: het per direct terugdraaien van uitgifte van percelen op het Sabaku- en Kroonenburg-project, transparante en duidelijke uitleg over het reçufraudeschandaal, verlagen van de brandstof- en stroomtarieven, onmiddellijke aandacht voor de zorgsector, betere transparantie vanuit het Openbaar Ministerie naar de samenleving toe en het vrijmaken van gelden voor het onderwijs.
Gentle merkte op dat het niet gaat om een gewone dialoog: ‘’Het moet een nationale dialoog worden.
Er zijn reeds intellectuelen en deskundigen benaderd die deel zullen nemen aan de dialoog met de president. Dit omdat de groep niet alles weet.’’ Gentle verduidelijkte dat daarom is gekeken naar mensen in de samenleving die kennis van zaken hebben. ‘’Deze mensen zullen ook deel zijn van de nationale dialoog. We hebben mensen gevraagd die geen partijkleur hebben, maar gewoon technocraat zijn, om te praten over de verschillende zaken‘’, aldus Gentle.
The post Organic Movement blijft bij haar standpunt: ‘Eerst eisen inwilligen, daarna dialoog’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname