Online registratie babyvoeding nog steeds mogelijk

Om in aanmerking te komen voor babyvoeding kunnen ouders van zuigelingen zich nog steeds online registreren. Het ministerie van Volksgezondheid roept deze ouders op om zich tijdig te registreren om in aanmerking te komen. De tegemoetkoming is bestemd voor ouders van baby’s die jonger zijn dan een jaar.
Uit diverse berichtgevingen is gebleken dat ouders geen babyvoeding hebben ontvangen of niet in aanmerking zijn gekomen na registratie. Het ministerie wenst te benadrukken dat er een procedure is om in aanmerking te komen voor de babyvoeding.
Na registratie begint het proces van controle en voorwaarden om na te gaan als u in aanmerking komt voor de babyvoeding. De babyvoeding wordt besteld en geleverd bij de desbetreffende RGD-poli waar de administratie wordt gedaan voor het ophalen. Dit alles gebeurt niet binnen een dag, zoals vele ouders verwachten.
Het kan soms wel een tot twee maanden duren voordat de babyvoeding beschikbaar is. De RGD-poli’s zorgen voor de distributie en daarover wordt u geïnformeerd.
“Indien u de registratie hebt gedaan waarbij uw baby acht of negen maanden oud is en de babyvoeding pas beschikbaar is wanneer uw baby reeds een jaar oud is, dan komt u automatisch niet meer in aanmerking voor de babyvoeding. Het is voor baby’s onder een jaar,” benadrukt Volksgezondheid.
Het ministerie adviseert daarom om zo vroeg als mogelijk uw registratie te doen om teleurstelling te voorkomen en attendeert ouders erop om de officiële berichten van het ministerie van Volksgezondheid te volgen.