Onderzoek SLM: Jessurun en Bissessur verhoord als getuige

Ex president-commissaris van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Xaviera Jessurun, is zondag uitgebreid verhoord door het Justitieel Interventie Team. Afgelopen week is eveneens Prenobe Bissessur als getuige gehoord over zijn contract van 17.500 euro per maand en zijn rol bij de SLM.

Suriname verneemt dat de mensen die gehoord zijn, ook onderliggende stukken moeten inleveren om hun verklaringen te ondersteunen. Ook diverse leden van de raad van commissarissen zijn gehoord door het onderzoeksteam. Naast het onderzoek over de SLM is het Openbaar Ministerie eveneens bezig met vermeende frauduleuze handelingen bij de Energie Bedrijven Suriname. Twee teams zijn bezig met de onderzoeken.

Bij de SLM hebben Bissessur en Jessurun een uitreisverbod opgelegd gekregen. Ex CEO van de SLM, Paul de Haan, die het land is uitgevlucht, is nog niet gehoord. Vernomen wordt dat deze week hier werk van gemaakt zal worden. De Haan heeft eerder gesteld dat hij beschikbaar is via zijn advocaten. Tot nu toe is niemand als verdachte aangemerkt.