Onderzoek beheer stuwdam getoetst op betrouwbaarheid

De recente spui-operaties van de Staatsolie Power Company Suriname (SPCS )Afobaka waterkrachtcentrale,  hebben geleid tot het onder water lopen  van delen van stroomafwaarts gelegen dorpen, alsmede bouwwerken en landbouwgronden op de lager  gelegen rivierterrassen langs de Surinamerivier. Op basis hiervan heeft de Energie Autoriteit Suriname (AES) besloten het Braziliaanse Worly, een ingenieursbureau dat projectmanagement en advies diensten levert aan de energiesector en complexe procesindustrieën, te benaderen om een onafhankelijk Onderzoek uit te voeren, betreffende de recente operaties van het Brokopondo-reservoir door SPCS.
De directeur van (AES), Dave Abeleven, heeft gisteren gedurende het Radioprogramma ABC-Aktueel gezegd, dat AES de resultaten van het Onderzoek ook apart heeft laten valideren, door een hydro-deskundige uit Bolivia met steun van de IDB, die is benaderd via het regionale en internationale netwerk van EAS. Dit omdat de AES weet, dat dit een gevoelige kwestie is, en dat er veel discussie is geweest over het wel of niet schuldig zijn van SPCS.
Volgens Abeleven is uit dit Onderzoek gebleken, gelet op het moment waarop men moest overgaan tot het spuien, die wel tijdig hebben plaatsgevonden en natuurlijk ook op een verantwoordelijke manier.
The post Onderzoek beheer stuwdam getoetst op betrouwbaarheid .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname