Onderwijs vraagt scholen zich niet te laten afleiden door demonstraties

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft de scholen instructies gegeven en gevraagd om zich niet te laten afleiden door de demonstraties en de repetitieweken rustig te laten verlopen. Minister Marie Levens zei dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA), dat er al te veel achterstanden zijn in het onderwijs en het heel vervelend is voor leerlingen die zich voorbereid hebben op het examen om gestoord te worden.
Levens zei dat het tot nu toe goed is gegaan en dat de demonstranten de scholen niet hebben bezocht. Leerkrachten van enkele scholen hebben wel meegedaan met de demonstraties, maar dat is volgens de minister bijna te verwaarlozen. De scholen draaien normaal ondanks de demonstraties die nu plaatsvinden.
De examens zijn volgens Levens normaal en rustig verlopen. De repetitieweken zijn begonnen en verlopen tot nu toe ook heel rustig. Wat de achterstanden betreft zijn er veel aansluitende programma’s. Elk gebied in dit land heeft volgens Levens een ander soort programma, omdat de achterstand in de diverse gebieden ook anders is.
In de vakanties zullen de achterstanden per gebied met speciale leerkrachten ingelopen worden. Daarvoor komen er ook vakantiescholen om de achterstanden in te lopen.