Oliepotentieel van 30 miljard barrels kan Suriname transformeren

Het meest opvallende nieuws dat naar voren kwam uit de onlangs afgesloten Energy, Oil and Gas Summit (SEOGS) 2022 die georganbiseerd was door Suriname, werd geuit door de Vice President van Offshore bij Staatsolie, Glenn Corrie, dat 30 miljard vaten olie-equivalent wachten op ontdekking in het oliebekken van ons land. ‘’Dit potentieel moet worden ontsloten en wordt gezien als een game-changer voor Staatsolie en Suriname’’, zei Roy Shyamnarain, juridische adviseur en belastingadvocaat voor Oil en Gas. “In een goed geanimeerde presentatie nam Corrie zijn publiek mee door de resultaten van het harde werk van zijn technisch team van toegewijde professionals om de Surinaamse kant van het Surinaams-Guyana-bekken onder de knie te krijgen”, verklaarde hij.
Suriname heeft al geschikte mogelijkheden gepland om de wereld zijn nieuw gevonden olie- en gaspotentieel te laten zien. Een hiervan is een biedronde voor diep water later dit jaar en een andere voor zijn ondiepwaterblokken in 2023. Momenteel heeft slechts 40 procent van Surinames offshore olieblokken een vergunning, ruim 32 miljoen acres, waardoor meer dan 60 procent onaangeroerd en rijp met potentieel achterblijft. En met de huidige aantrekkelijke marktomstandigheden moedigde de Vice President van Staatsolie, iedereen aan om te investeren in wat Suriname te bieden heeft.
Momenteel is Block 58 de meest prospectieve licentie met tot dusver vijf belangrijke ontdekkingen die door Apache Corporation en TotalEnergies zijn gedaan. Flow testresultaten op een put, Krabdagu wijzen op een olie-in-place bron van ongeveer 180 miljoen vaten. “Het ontsluiten van het potentieel van deze activa zou een transformatie zijn voor Staatsolie en de bevolking van Suriname”, aldus Shyamnarain.
TotalEnergies is de exploitant van Block 58, met een werkbelang van 50 procent, terwijl APA Corporation – de houdstermaatschappij van Apache – de resterende 50 procent in handen heeft. Investeerders hebben al een open uitnodiging om de buit van de Surinaamse olie- en gassector te delen. Het land hoopt het succes van zijn buurland Guyana te evenaren, dat de 17e grootste oliereserves ter wereld bezit, met bijna 11 miljard vaten olie-equivalent.
 
Bron: Oilnow.gy
The post Oliepotentieel van 30 miljard barrels kan Suriname transformeren .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname