NPS-voorzitter Rusland legt functie staatsadviseur neer

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft zijn functie neergelegd als staatsadviseur. Hij heeft dat vanavond meegedeeld tijdens de structurenvergadering van de partij in Grun Dyari. Het besluit van Rusland is met gejuich verwelkomd door de partijgenoten. Rusland voerde aan dat de condities niet aanwezig zijn om resultaten te bereiken. Hij had gedacht verlichting te kunnen brengen, maar dat is niet het geval.

Rusland moest de woningbouw trekken, maar hij ziet geen resultaten. Ook ziet hij daar geen verandering in komen. De partijleider merkte op dat het neerleggen van zijn functie als staatsadviseur geen gevolgen heeft voor de coalitie. Het gaat om een persoonlijk besluit. Hij is door president Chan Santokhi gevraagd om staatsadviseur te worden. Rusland heeft de functie aanvaard, omdat hij een bijdrage wilde leveren om de noden te verlichten.

De partij heeft diverse consultaties gehouden met de structuren. Er wordt een congres voorbereid, waar beslissingen genomen kunnen worden. Rusland zei dat er issues zijn in de samenleving waar de regering naar moet luisteren. In de afgelopen twee jaar zijn er fouten gemaakt door de regering, die gecorrigeerd moeten worden. Vooral de benoemingen van ‘family and friends’ moeten worden teruggedraaid. De leiding van het land moet luisteren naar de roep, waardoor de rust weer terugkeert en de komende drie jaren gewerkt kan worden aan de ontwikkeling van het land.

De president krijgt morgen de brief over het neerleggen van de functie als staatsadviseur. Verder blijft de NPS als trouwe partner de coalitie ondersteunen, totdat het congres van de partij anders zou beslissen. Het meedoen van de Assembleeleden Patricia Etnel en Ivanildo Plein met de protestactie, betekent niet dat zij de regering naar huis willen, benadrukte Rusland. Zij waren op persoonlijke titel daar. De regering moet wel luisteren naar wat speelt bij brede lagen van de samenleving.