Nog meer geheime documenten gevonden in woning Biden

In de woning van de Amerikaanse president Joe Biden zijn nog meer geheime papieren gevonden. Het gaat om zes documenten.
Ruim een week geleden werden in Bidens garage en woning in de staat Delaware ook al geheime documenten gevonden. En een paar dagen daarvoor werd bekend dat in november geheime stukken zijn gevonden in Bidens privékantoor bij een denktank in Washington.
Biden en zijn vrouw Jill waren niet aanwezig tijdens de recentste doorzoeking, die ruim twaalf uur in beslag nam. Dat staat in een verklaring die zijn advocaat Bob Bauer zaterdagavond (lokale tijd) openbaar heeft gemaakt.
De zes documenten zijn uit de tijd waarin Biden vicepresident was onder Barack Obama en uit zijn tijd in de Senaat. De stukken werden gevonden door onderzoekers van het ministerie van Justitie.
De vondst van de documenten ligt gevoelig in de Verenigde Staten. Bidens voorganger Donald Trump verkeert in juridische problemen omdat hij na zijn aftreden meer dan driehonderd geheime documenten mee naar huis had genomen. Biden was daar zelf kritisch over.