Nog geen zicht op verhoging uitkering voor mensen met een beperking 

Burgers die voorzien worden van financiële steun, omdat ze een beperking hebben, kunnen voor nu nog met hun”moni karta” maandelijks een bedrag van SRD 1.750 pinnen bij de Surinaamsche Postspaarbank.
Nog geen zicht op verhoging 
De regering heeft eerder dit jaar aangegeven, dat de uitkering voor personen met een beperking wordt verhoogd van SRD 1.750 naar SRD 3.550. Dit besluit is genomen na een overleg tussen president Chandrikapersad Santokhi, minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (zie foto) en Aniel Koendjbiharie, voorzitter van de Stichting Wan Okasi, de belangenorganisatie voor mensen met een beperking.
Een inwoner van Nickerie, die maandelijks deze uitkering krijgt omdat hij valt binnen de categorie personen met een beperking, heeft contact gemaakt met de redactie van Dagblad Suriname. De inwoner laat weten, dat het geld niet, zoals is beloofd, op de bankrekening is gestort.
“Ik stond voor een verrassing”
De man is boos en zit met een aantal vragen. “Het is beloofd door de regering, dat er vanaf januari een 1.800 SRD erbij komt voor alle mensen met een beperking. Dat klopt helemaal niet”, zegt huh woedend aan de redactie van Dagblad Suriname. Het blijkt, dat de uitkering voor januari nog niet is verhoogd. “De kosten die ik heb gemaakt voordat ik dat geld had, zijn nu dus voor mijn eigen rekening”, zegt de burger erbij. Veel van de mensen zijn ontevreden over de manier waarop de communicatie geschiedt. Zo is deze bezorgde burger van mening dat de regering hen zoet probeert te houden om niet over straat te hoeven gaan
Veel onduidelijkheid
Voor vele van deze burgers is het onduidelijk wat de regering precies doet. Ook senioren burgers hebben geklaagd bij de redactie. Ze hebben aangegeven, dat ze dachten dat de eenmalige extra 1.000 SRD zou blijven terwijl dit niet het geval is geweest. Verder dachten ze ook, dat ze in aanmerking zouden komen voor de verhoging. 
Het laatste hierover is nog niet gezegd, voor nu is het wel opmerkelijk dat de burgers die van deze financiële steun afhankelijk zijn, niet hadden gedacht dat ze voor zo een onaangename verrassing zouden komen te staan. 
Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal hierover tekst en uitleg moeten geven en de gemeenschap van meer informatie voorzien.
GW