Nog geen besluit over ontslag Vorswijk

De regering heeft nog geen besluit genomen over het lot van minister Dinotha Vorswijk van Grondbeheer en Bosbeleid (GBB), indien blijkt dat zij bij de uitgifte van gronden op het Sabaku-project handelingen zou hebben gepleegd die onrechtmatig zijn. President Chan Santokhi zei gisteren op een persconferentie dat hij wacht op het resultaat van een ingesteld onderzoek.
“Aan de hand daarvan zullen we vervolgstappen tegen de minister bespreken,” sprak de president.
Het staatshoofd deelde mee dat hij het dossier over het Sabaku-project vorige week heeft ontvangen en dat het afgelopen maandag in de regeringstop is besproken. Het dossier is ter bestudering afgegeven aan de regeringslieden om met hun deskundigen door te nemen.
De regering heeft per direct besloten om percelen in te trekken van mensen, die meer dan een stukje grond hebben gekregen. Hiervoor hoeft de regering volgens Santokhi niet op advies te wachten. “Mochten er gevallen zijn waar grond is verkregen in strijd met de procedures, dan gaan we die intrekken,” stelde de president.
Het is de bedoeling dat de leden van de regering ook juridisch advies krijgen van hun deskundigen. Aanstaande maandag staat deze kwestie weer op agenda waar de regering een finaal advies zal krijgen.