Nieuwe loonreeks zorgpersoneel van het jaar mogelijk een feit

Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, heeft tegenover een lokaal medium gezegd dat alle middelen worden benut om dit jaar een nieuwe loonreeks voor de gezondheidszorg toe te passen. Volgens hem zijn er al enige tijd gesprekken gaande met Nederland hierover, omdat wij dat model zullen overnemen. Het toepassen van een loonreeks met functie en taakomschrijving zou hem volgens de bewindsman te ver voeren en zou dus vertragend werken. Volgens Ramadhin is het invoeren van een nieuwe loonreeks voor de zorg een deel van het herstelplan, waarvan de regering heeft beloofd dit jaar een aanvang te zullen maken.
De minister vertelt dat intussen vijftien functies zijn omschreven en dat daarbij ook een salaris is vastgesteld. Hij zegt dat er momenteel gesprekken gaande zijn tussen het ministerie, de verschillende ziekenhuizen en de bond. De bewindsman benadrukte, te snappen dat een ieder een bepaald bedrag wil verdienen, maar dat dit vanwege de economische situatie niet mogelijk is. Volgens hem is het belangrijk, bedragen vast te stellen die het land financieel kan dragen. “We willen de mensen goed betalen, maar als er geen geld is, dan kunnen we niet veel doen”, aldus de minister.
De bewindsman zegt dat waarschijnlijk enkele bonden niet blij zullen zijn met bepaalde voorstellen, maar hij staat open voor feedback. “Belangrijk is dat we alvast stappen hebben gezet in de goede richting”, stelde Ramadhin.
The post Nieuwe loonreeks zorgpersoneel van het jaar mogelijk een feit .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname