Nieuwe generatie diplomaten leert van ervaren groep

Het Surinaams Diplomaten Instituut (SDI) is een lezingencyclus gestart, waarbij deskundigen hun kennis over én ervaring in diplomatie delen met de nieuwe generatie functionarissen. De lezingenreeks startte vrijdag op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Het is de bedoeling dat de lezingencyclus om de zes weken wordt georganiseerd.
De eerste inleiding kwam van de Indonesische ambassadeur in Suriname, Julang Pujianto. Hij deelde zijn kennis van het buitenlands beleid van de Republiek Indonesië en ging in op de relatie met Suriname. “De relatie tussen Indonesië en Suriname ontwikkelt zich zeer goed op politiek vlak. Nu moeten we profiteren van de goede relatie op politiek niveau, om economisch voordeel voor beide partijen te halen”, aldus ambassadeur Pulijanto.
Het SDI is een kennisinstituut, dat rechtstreeks onder de minister van BIBIS ressorteert. Het richt zich op het vergroten en versterken van Surinaams kader op het gebied van diplomatie. De lezingencyclus dient voor kennisverwerving alsook kennisversterking voor degenen die reeds bekend zijn met de materie. Na de presentatie hebben de aanwezigen vragen mogen stellen.